Vi hjelper deg!

Ved å innrede balkongen din med planter skaper du en lunere, vakrere og mer levende plass. Vi hjelper deg med alt på veien fra tom balkong til en frodig oase: 

Plantekolleksjoner
Førstegangsetablering
Gartnerveiledning
Hjemlevering

Påfyllingstjeneste hver vår

Du får planter som passer sammen og som klarer bylivet i en krukke. Vi har valgt ut bærekraftige krukker og jord. I tillegg får du din egen ‘lommegartner’ med enkel veiledning i hva plantene trenger av stell underveis. Når vi har levert alt på din balkong er det bare å sette sammen krukkene og plantene, med andre ord - den koselige jobben. Så er det bare og glede seg over at det spirer og gror - år etter år.

Plantene

Planter gir glede og skaper en følelse av både liv og avkobling. Med bugnende krukker på balkongen får man noe vakkert å se på fra leiligheten, og bare tenk på hva en grønn fasade gjør med omgivelsene.

Planter som trives utvikles optimalt og er enklere å vedlikeholde. Det betyr at man må kombinere de plantene som liker samme antall soltimer og tåler livet på en balkong i norsk klima. Våre planter er hardføre, og de fleste er stauder som kommer igjen år etter år ved riktig stell og normale værforhold.

Vi har designet plantekolleksjoner i ulike stiler og med ulike funksjoner. Du finner små trær som gir høyde og struktur, stauder med bladverk og blomster i ulike former og farger. Alt for å skape fine kontraster og en harmonisk helhet. For vinterpryd har vi valgt ut noen planter som er eviggrønne og noen som tørker vakkert. Tørkede blomster og strå er magisk med litt frost på. Med plantepakken følger en enkel veiledning som viser hvor planene skal plasseres i krukken.

Alle kolleksjoner inneholder minst én staude med blomster som pollinerende insekter elsker. Til solbalkongen får man i tillegg en ettårig sommerblomst, fordi de er uslåelige i rikelig og lang blomstring.

Har du nok sol på din balkong kan du også velge å dyrke spiselige planter. Her vil du få en kombinasjon av ettårige planter som tomater og salat, og planter som kommer igjen også neste år. Ingenting er så tilfredstillende som å høste av noe man har dyrket frem selv.

Påfyllingstjeneste hver vår for de 1. årige sommerblomstene.

Basert på tilgangen på planter kan vi bli nødt til å bytte ut noen plantesorter/navnsorter ved bestilling. Men du vil alltid få planter som leverer på den stilen du har valgt.

Det er viktig å merke seg at plantene ikke er fullvokste når du får dem. En del av gleden og magien er å følge utviklingen gjennom sesongen. Fra litt glisne krukker i mai til en bugnende balkong utover sommeren og høsten.

Etableringen

Etableringspakken inneholder stilrene krukker og alt som skal til for å skape et bærekraftig, levedyktig miljø for plantene. Dette er ofte mer enn halve jobben men også den aller viktigste: Et riktig og godt grunnarbeid er avgjørende for vakre, lettstelte og varige beplantninger.

Krukkene fra Ecopots har et tidløst og rent design. De står fint til alle typer omgivelser og arkitekturstiler. I tillegg til å være et godt designvalg setter de også bærekraft i fokus. De er laget av resirkulert plast med en naturlig finish, de er lette og har livstids-garanti.

Ø60 cm - H 55 cm
Ø50 cm - H 44 cm
80 x 40 cm - H 39 cm

Et lukket selvvanningssystem lar røttene hente vann når de trenger det, hvilket gir større frihet med hensyn til å reise bort. Hver krukke kommer med selvvanning.

Torvfri jord. Jorden skal gi røttene akkurat det de trenger av næringsstoffer, vann og luft. Det er stor forskjell på jord, og vi har valgt en som både fungerer optimalt og er miljøvennlig. For oss er det en selvfølge å bruke torvfri jord. Når torven får ligge urørt i myrene holder den på klimagasser og bevarer biologisk mangfold.

Plantenæring. Planter klarer ikke å leve på kun vann og kjærlighet, de må også få tilført næring for å vokse og trives over tid. Det er spesielt viktig i et lukket vekstmiljø, som krukker tross alt er. I pakken får du det som trengs for sesongen og for å skape levedyktige og robuste planter.

Lecakuler. God drenering er avgjørende for plantenes trivsel og for at krukker og planter skal tåle en vinter. Pakken inneholder perfekt mengde leca i forhold til jord.

Påfyllingstjeneste av 1. årige planter, næring, kolleksjoner m.m. hver påfølgende vår ved behov.

Digital gartnertjeneste

Du trenger ikke å ha kunnskap om planter og plantestell når du bestiller fra oss. I vår mobilapp får du vite hva akkurat dine planter trenger og når du skal gjøre hva. Det ligger mye glede i å følge plantene sine gjennom hele året og oppleve at man mestrer å ta vare på dem!

Med tjenesten ønsker vi å tilrettelegge for langsiktighet: Å lære å ta vare på det man har kjøpt er positivt både for lommeboken og klimaet.

Mitt plantebibliotek gir deg informasjon om de plantene du har på balkongen din.
Vi har selv erfart at det kan være overveldende mye informasjon om ulike planter der ute. Vår lommegartner gir deg oversikt over kun dine planter, og kjøper du flere planter fra oss legges de automatisk inn i biblioteket.

Mine gjøremål gir en oversikt over hva som er lurt å gjøre og når det bør gjøres. Du får påminnelser om kritiske gjøremål. Vi vil også gi deg gode tips og råd på veien. Lommegartneren er tilgjengelig for hverdagssupport akkurat når det passer deg.

I tillegg får du tilgang til et lukket balkongforum på Facebook. Her kan du utveksle erfaringer med andre som har en balkonghage fra oss. Å dele inspirasjon, tips eller spørsmål gjør at man sammen kan finne svar og inspirere til grønne oaser.

Levering i mai

Vi vet at mange ikke har bil og at det kan være utfordrende å få tak i alt man trenger. Tungt er det også. Derfor får du alt levert til din balkong i mai, når risikoen for frost er over.

Delene i leveransen setter du enkelt sammen selv, med hjelp av en tydelig veiledning og beplantningsplan som du får fra oss.

Du vil bli kontaktet nærmere vedrørende leveringstidspunkt.