Balkongbesøk: Susann, 2. etg. - St. Hanshaugen, Oslo

Balkongbesøk: Susann, 2. etg. - St. Hanshaugen, Oslo

Jeg fikk ny balkong høsten 2017, 6 kvm som jeg virkelig skulle lage til min lille botaniske hage. Med iver satte jeg i gang og bladde meg gjennom hagebøker på hagebøker. Det var mye å velge i og jeg hadde en forkjærlighet til gamle norske planter og gode minner fra mine besteforeldres blomstrende hager. Det bar til og med en tur til botanisk hage hvor jeg tok bilder og noterte navn på planter jeg skulle ha. 

Gjennom vinteren brukte jeg timer på å sette sammen kombinasjoner som kunne passe sammen og som skulle gi lang blomstringstid. Planter som skulle tåle en vinter og som skulle komme opp igjen år etter år. Krukkene ble kjøpt på høstsalg og da våren kom stilte jeg forventningsfull opp med en lang planteliste på et hagesenter i Oslo.

Det ble med drømmen, for listen inneholdt planter som ikke var "vanlige" planter som plantebransjen hadde fokus på dette året og det var usikkert om de noen gang ville få det inn. Tilgjengelig utvalg var overveldende og med liten kompetanse og mulighet for hjelp denne stressende vårdagen, var det helt uoverkommelig å komme i mål med nye planteplan på sparket. Det var heller ikke mulig å kjøpe noe annet en vår- og tidlig sommerblomst og min ide om å fylle krukkene med planter som skulle blomstre fra tidlig vår til langt ut på høsten var ikke gjennomførbart. Jeg innså der og da at prosjektet ville bli krevende og at det ville ta flere sesonger å etablere en drømmebalkong.  

I mellomtiden ble det bestemt at jeg og min familie skulle reise bort et år og vi leide ut leiligheten med tomme balkongkrukker. Det ble ingen helhetlig gjennomført beplantning før to år etter.

Med PlanteUniverset kom jeg endelig i gang på 1-2-3 og sommeren 2022 fikk jeg en bugnende oase på balkongen.  Nå gleder jeg meg til våren og spirende vårløk og knuppende ivrige planter på vei inn i en ny sesong.

 

 

Tilbake til bloggen